Dagens DesignØkt

posted in: Blogg | 1

Det er onsdag kveld, dagens ærend er gjort og leksene er fullført. Vi har vært innom både ski storsenter og ski bygg hvor vi har kjøpt inn noen DIY prosjekter til leiligheten. Jeg har lest litt i denne engelske boka som er UTROLIG tung å lese. Jeg sitter med Google Translate forran meg bare for å forstå alt. 

Men det er ikke det dette innlegget handler om. På skolen i dag fikk vi en aldri så liten oppgave der vi skulle innrede et tildelt rom med design prinsippet HARMONI i tankene. Harmoni er beslektede farger, materialer, teksturer og stiler. Vi fikk visse nettsteder vi skulle velge farger og møbler fra. Jeg valgte et ganske rosa tema. Noe som er veldig ulikt meg. Jeg pleier vanligvis ikke å bruke så mye rosa, men i dag tenkte jeg at jeg skulle utfordre meg selv litt. Og du aner ikke hvor vanskelig det var å ikke sette inn noe grønt inn i dette rommet! Her er hva jeg kom fram til:

MaterialCollage

posted in: Blogg | 1

Oppgaven er levert! Fremføring er gjort! Ingen flere lekser før neste uke! Endelig HELG! Det er så deilig å ta helgen med den følelsen at man har gjort sitt beste og virkelig stått på.

Fremføringen gikk kjempe bra. Alt det harde arbeidet har gitt resultater. Jeg tror jeg kan si at gruppa mi var én av to som gjorde det best i klassen. Men jeg må si jeg var veldig heldig som kom på gruppe med noen herlige mennesker som hadde veldig like meninger som meg. Det gjorde selvfølgelig jobben mye lettere. Likevell vil jeg si at halve utfordringen med denne oppgaven var å jobbe i gruppe.

Desverre får vi ikke karakterer på denne oppgaven, men bare godkjent/ ikke godkjent. Da får man liksom ikke vite hvor bra man har gjort det. Men jeg skal fortelle dere hvordan det gikk når jeg får tilbake oppgaven. Her er materiallcollagene vi lagde til oppgaven.

img_4514

untitled-4513

Flere bilder kommer

Hva syns dere?

PerspektivTegning

posted in: Blogg | 1

Ting går fort frem på Høyskolen Kristiania! Vi har allerede lært både 1-punkts og 2-punktsperspektiv. Tegningene ser kanskje ikke like bra ut som de andre jeg har blogga om, men nå får jeg i hvert fall vist dere noe jeg har tegnet helt fra bunnen av. Og ja jeg vet jeg poster mye tegninger, men fra neste uke av skal vi begynne med et nytt prosjekt og da lover jeg at jeg skal blogge om noe annet enn bare tegninger! (PS: Tegningene er fra rom i leiligheten min…)

1-punktsperspektiv
img_4497

2.punktperspektiv
img_4506

Hva syns dere?

Produkt Collage

posted in: Blogg | 0

Hei Hei!

I morgen har vi vår første innlevering! Jeg føler jeg har gjort mitt beste og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg tror 3 uker med hardt arbeid var verdt det! Her er produktcollagene til prosjektet. Neste gang skal jeg vise dere Materialcollagene. Så får vi se hvordan det går da. Ønsk meg lykke til!

produktcollage1cc

produktcollage-2cc

Ukas hjemmelekser

posted in: Blogg | 0

Hei Hei

Vi holder veldig mye på med fargelegging i tegnetimene. Vi har blandt annet fargelagt oppriss. I det siste har vi jobber mer med ulike fargeleggingsteknikker for materialer som tre, mur og betong. Men Vi har også øvd på å tegne blanke flater og hvordan lyset treffet dem. Så jeg tenkte jeg kunne dele det med dere. Men husk: jeg har ikke faktisk tegna noe av dette da. Jeg har bare fargelagt det ;) Men neste uke, da skal jeg vise dere noe jeg har tegna fra bunnen av!

Her er opprisset

img_4446

img_4440-copy

img_4473

 

Her er et kjøkken med blanke overflater jeg har fargelagt.

img_4479-2

img_4477

 

Her har jeg prøvd å gjenskape gjenskinnet fra vinduene i gulvet.

sdf-1-of-1

img_4484

 

Hva syns dere? :)

KonseptCollage

posted in: Blogg | 0

Fortalte jeg at vi hadde gruppeprosjekt? Ikke? Allerede første uka på skolen fikk vi en oppgave hvor vi skulle dekorere et soverom med 2 ulike forslag. Vi ble delt inn i grupper på 4 hvor hver gruppe fikk hver sin «familie». Vi fikk familien Gundersen som ønsket seg et tidløst soverom. Sammen med familien fikk vi utdelt planløsningen over soverommet. Så vi skal altså ikke tegne planløsningen selv, men vi skal finne ut av hvilke farger, hvilke møbler og hvilke materialer soverommet skal ha. Allerede neste torsdag skal vi levere inn konseptcollagene, produktcollagene og materialcollagene, og i dag ble vi ferdig med Konseptcollagene. Så da tenkte jeg at jeg kunne dele de med dere så får vi se hvordan rommet ender opp til slutt!

collage 7

Conseptcollage1g

Hva syns dere? :)

Knall Rosa Teppe?

posted in: Blogg | 0

God kveld.

Vi har hatt vår første (lærerike) materialtime. Ja, vi har hatt materialtimer før, men læreren er så monoton i undervisningen. Jeg nesten helt sikker på at hun slenger sammen noen tilfeldige interiørbilder kvelden før bare for å ha noe å snakke om… MEN i dag fikk vi en annen lærer. Nemlig selveste Boris Miller fra oppussingsprogrammet Rom123 på TV2! «Starstruck»… Boris tok oss med til det etterlengtede materialrommet. Og selvfølgelig som alle gode lærere gjør, gir han oss en morsom oppgave for timen! Oppgaven var å lage en materialcollage til en utdelt person. Vi fikk kun ett bilde av denne personen, og utifra hvilke klær hun hadde på seg og hva slags stil hun hadde, skulle vi finne ut hvordan rommet hennes kom til å se ut. Dette er hva vi kom frem til:

Materialcollage

Hva syns dere?

Første Tegnetime!

posted in: Blogg | 1

Heihei!

Etter en produktiv søndag med rydding, oppvask, og turgåing med min kjære, tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har gjort på skolen denne uka. Og jeg syns det er så gøy å endelig begynne å studere! For å være ærlig var jeg redd for at jeg ikke skulle like det. For hva skulle jeg gjort da? Om jeg ikke skulle like å studere den ene tingen jeg virkelig elsker her i livet? Men heldigvis gjør jeg det! …så langt i hvert fall.

I tegnetimen fikk vi i lekse å plukke ut et valgfritt interiørbilde og kopiere det for hånd over på et eget ark. Etter vi gjorde det skulle vi fargelegge det så likt som mulig som på bildet med Promarkers. Og ja jeg vet dette høres veldig lett ut, men det var ikke det.. Oppgaven var mest for å bli kjent med tusjene uansett. Jeg valgte å bruke dette bilde:

Mid-Century

Etter jeg hadde trace’a bildet som man kaller det, brukte jeg sikkert 3 timer på å fargelegge det. Og for å si det sånn så tror jeg det var verdt det. (Fikk litt skryt av klassekameratene mine på skolen dagen etter, hihi^^)

Nå hadde jo ikke jeg blå da, så jeg måtte bruke grønn i stede. Jeg som sikkert har brukt over 400 kr bare på Promarkers så fikk jeg ikke med meg en eneste blå farge! x) Jaja, jeg ble ganske fornøyd til slutt uansett. Hva syns dere?

Rom trace promarker

IMG_4470

Rom trace promarker2

Men NÅ må jeg gå å legge meg for jeg skal TIDLIG opp i morgen. Skal jo på skolen da vettu;) Nattinatt!

Hvis Jeg Var EyeSwoon…

posted in: Blogg | 0

Jeg har endelig begynt å studere Interiør på Høyskolen Kristiania! Jeg har gleda meg til dette i over 1 år nå og tenkte jeg kunne vise dere hva vi har gjort i timen i dag. Den første oppgaven var å finne info om Athena Calderone, eller bedre kjent som EyeSwoon. Og gjett om jeg ble forelska’a? Hun lager det mest fantastiske hjemmene jeg noen gang har sett! Bare se på det her:

AWKkMMnmS47CzOqbS92FAsAASEDjK7zME3F8N4Y2APEKnBnWAN5ONj3w6FBZ6TXyF copy

Andre oppgaven var å late som om vi var Athena og dekorere et soverom deretter. Vi hadde allerede fått planløsningen over soverommet, men skulle lage en stemnings-collage hvor vi satte inn bilder, møbler, materialer osv. Her er hva vi kom frem til.

Untitled-1

 

Vi Har Flytta: Sneak Peak

posted in: Blogg | 0

Vi har flytta! Eller det er et par måneder siden nå, men ting tar tid. Leiligheten begynner endelig å ta form. Etter at vi var ferdig med oppussingsjobben fikk vi inn de viktigste møblene ganske rakst: sofaen, senga, tv-en, etc. Men nå har jeg begynt å dekorere ordentlig og det er da man ser hvor fint det faktisk blir. Her er et lite sneak peak!

Orkide

Innrede Studenthybel

posted in: Blogg | 0

Da har jeg jobbet hardt i en uke med leiligheten til søsteren min, og endelig er planløsningen ferdig! Men gjett hva, det ble ganske annerledes enn hva jeg først hadde tenkt.

I romjula var vi på hytta på fjellet, men der var det ikke mye snø. I stedet fikk vi tid til å planlegge hvordan leiligheten skulle se ut. Jeg tenkte først en bohemsk stil ville gjort susen, men det viste seg at det ikke skulle være lett å få tak i bohemske møbler til en billig pris her i Norge. (Men det skal jeg gjøre mer «research» på.) I stedet bestemte vi oss får å gå for en mer skandinavisk stil.

Tale (søsteren min) pinnet bilder av det hun syntes var fint på Pinterest. Samtidig tegnet jeg i vei i Sketchup. Sammen lagde vi en skandinavisk-inspirert løsning. Her er en smakebit av hva det (forhåpentligvis) kommer til å se ut når leiligheten er ferdig.

Tale Doorm room 1

Tale Doorm room 2

Hva syns dere? Tror dere det kommer til å bli fint?

Nordisk Gavepakking

posted in: Blogg | 0

Siste innspurt før julaften! Nå har jeg enderlig fått pakket inn alle gavene i hvitt papir, naturtau og en liten gren fra grantreet (som jeg stjal fra naboen… HYSJ!) Ble det ikke fint?

UHIOHOI

IMG_0765 copy

Pynt med Pepperkaker

posted in: Blogg | 0

Når en likevell lager pepperkaker, kan en jo lage julepynt i samme slengen. Det er det jeg har holdt på med i dag! Har bakt og pyntet peppekaker i ett sett. Nå er det bare å tre i en tråd og henge den på treet. Men burde kanskje ha husket å lage hull i enden av pepperkakene? oh well…

IMG_0732

IMG_0738

Nytt Prosjekt i Julegave

posted in: Blogg | 0

Min søster skal flytte! Og hun skal flytte inn i student-bolig. Ingen av oss har sett boligen enda. Det eneste vi vet er at den er KJEMPE-liten.

Jeg har hatt så mange tanker og ideer at jeg bare måtte starte på dette prosjektet med én gang (selv om jeg ikke vet så veldig mye om det enda). Det er nesten som jeg liten julegave til både meg og min søster. Jeg vet det er hennes bolig, men det er jo jeg som får lov til å dekorere den! Det beste er likevell at jeg jobber med noen jeg kjenner veldig godt og kan derfor enkelt trekke hennes personlighet inn i interiøret.

Tale rom 2aa
Tale rom 2b
I det siste har jeg vært veldig inspirert av afrikansk, indisk og ikke minst bohemsk interiør så jeg visste jeg ville bruke noe av dette i leiligheten. Men samtidig vil jeg trekke et nordisk preg over det for å balansere «looken». Her er hva jeg har kommet fram til så langt! Tror dere hun vil like det?