Emne  FNT1200 - Tekniske Rom 

Prosjekt  Individuell

Programmer  Archicad, Photoshop, Indesign

Dato  28. Mars - 2. Juni 2017 (2. Semester)

Karakter:  

Eksamensinnlevering med fordypning i tekniske rom. Oppgaven er en individuell og ble utgitt i 2. semester av en toårig fagskoleutdanning ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Oppgaven tar utgangspunkt i et fiktivt oppdrag som omhandler renovering av kjøkken og bad. For å utføre oppgaven er det brukt programmer som Archicad, Photoshop og Indesign. Oppgaven var en del av eksamensinnlevering, vår 2017 hvor karakter A ble oppnådd. Oppgaven presenteres under.

Bakgrunn for prosjektet

Grunnlaget for oppgaven besto i å planlegge og og innrede kjøkken med spiseplass og bad i en 2-etasjes enebolig med en husholdning på to voksne og to små barn. Hovedpoenget med prosjektet var å planlegge og innrede med kundens behov i fokus, og samtidig prosjektere et funksjonelle rom med tanke på vann og avløp. Bevisst bruk av materialer som egner seg på kjøkken og bad var essensielt i tillegg til oversiktlige tekniske tegninger som skulle leveres til håndverker. Boligen er et bygg som ble oppført i 2008 og ligger ved Lerkendal like utenfor Trondheim sentrum. Husholdningen består av to kreative, unge foreldre med et barn på snart 2 år og et kommende barn i Juni. Dette er en aktiv familie som ofte har venner og familie på besøk . Foreldrene er glad i å reise, er interessert i design og liker å være der det skjer.

Konsept

Jeg opplevde husholdningen som et svært trendy par som var opptatt av hva som er på mote.

 

Tanken med konseptet var da at husholdningen ville ha et hjem som kunne vises frem til venner og familie når de kom på besøk.

 

Ved valg av materialer gikk jeg ut ifra hva som er trendy akkurat nå, men som også kan være stilig flere år frem i tid. Jeg ville at badet og kjøkkenet skulle høre sammen, men ikke være "tvillinger". Samtidig var jeg opptatt av at overflatene skulle være slitesterke og funksjonelle.

Visualiseringer

 

Møbleringsplan & Opriss

MaterialCollage

Tekniske Tegninger av Kjøkken

Presentasjon av Prosjekt i Mappe

Copyright © 2017 LIVE B. ULFSBY. All rights reserved.