Emne  FNT2100 Epoker & Ismer

Prosjekt  Individuell

Programmer  Archicad, InDesign, Photoshop

Varighet  19. September - 11. Oktober 2017 (3. semester) 

Prosjekt med utgangspunkt i en valgt stilperiode fra nyere tid, våren 2017. Oppgaven er individuell og ble utgitt i 3. semester av en toårig fagskoleutdanning ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Oppgaven tar utgangspunkt i et fiktivt oppdrag som omhandler renovering stue og soverom med fokus på den valgte stilperioden. Oppgaven presenteres under.

Bakgrunn for Prosjektet

Grunnlaget for oppgaven besto av å fordype seg i en valgt stilperiode fra nyere tid og bruke denne perioden som utgangspunkt for renovering av stue og soverom i en leilighet på Skøyen for gitt kunde. Kunden er et ektepar på 44 og 45 år med god økonomi. Kunden har ingen barn, men er veldig kulturinteresserte og glad i å reise. Hovedpoenget med prosjektet var å forstå den valgte stilperioden og kunne trekke linjer mellom og begrunne alle valg av møbler og materialer til stilperioden. 

Konsept 

 

Scandinavian Design er betegnelsen for nordisk formgivning mellom 1945 og 1970. Med formgivning menes først og fremst design av møbler og brukskunst. Scandinavian Design kan beskrives som en avdempet funksjonalisme med et organisk, avrundet preg -en myk funksjonalisme. Det var hjemmet, hus og interiør som kom i fokus i Scandinavia på midten av 1900-tallet.

 

Ved å ta utgangspunkt i Scandinavian Design ble ideen å skape et moderne interiør hvor man tydelig kan trekke linjer til perioden uten å nødvendigvis bare bruke møbler som stammer derfra. På denne måten unngår jeg å ta den lettvinte utveien som ville vært å  "copy paste" perioden. Jeg har valgt å bruke lyse, nordiske tresorter som var populært på 60-tallet. For å modernisere stilen har jeg valgt å bruke elementene som sorte detaljer, og grønne, slette vegger. Plassbygde møbler skal være moderne, men bære preg av Scandinavian Design. Ved å blande originalmøbler fra perioden med moderne møbler fra i dag klarte jeg å skape et moderne skandinavisk utrykk. 

Visualiseringer

Presentasjon på Plansje

Copyright © 2017 LIVE B. ULFSBY. All rights reserved.