Prosjektet tar utgangspunkt i gitt stilperiode fra nyere tid. Grunnlaget for oppgaven består av å fordype seg i perioden og bruke den som utgangspunkt for renovering av stue og soverom i en leilighet på Skøyen for fiktiv kunde. Kunden er et ektepar på 44 og 45 år med god økonomi. Kunden har ingen barn, men er veldig kulturinteresserte og glad i å reise. Hovedmålet med prosjektet var å forstå den valgte stilperioden og kunne trekke linjer mellom og begrunne alle valg av møbler og materialer til stilperioden.

Lærested  Høyskolen Kristiania

Prosjekt  Individuell

Programmer  Archicad, InDesign, Photoshop

Varighet  19.09 - 11.10, 2017 (3. semester) 

Konsept 

Scandinavian Design er betegnelsen for nordisk formgivning mellom 1945 og 1970. Med formgivning menes først og fremst design av møbler og brukskunst. Scandinavian Design kan beskrives som en avdempet funksjonalisme med et organisk, avrundet preg -en myk funksjonalisme. Det var hjemmet, hus og interiør som kom i fokus i Scandinavia på midten av 1900-tallet.

Ved å ta utgangspunkt i Scandinavian Design ble ideen å skape et moderne interiør hvor man tydelig kan trekke linjer til perioden uten å nødvendigvis bare bruke møbler som stammer derfra. For eksempel lyse, nordiske tresorter som var populært på 60-tallet trekker linjer til perioden, mens elementene som sorte detaljer, og grønne, slette vegger moderniserer utrykket og gjør det "up to date". Plassbygde møbler skal være moderne, men bære preg av Scandinavian Design. Ved å blande originalmøbler fra perioden med moderne møbler fra i dag skapes et moderne skandinavisk utrykk. 

Presentasjon på Plansje

Copyright © 2017 LIVE B. ULFSBY. All rights reserved.