Så dyrt er det faktisk å gå på privatskole

posted in: Blogg | 2

Forrige uke leverte og presenterte jeg semesterets 2. oppgave. Vi begynte med en grundig gjennomgang av de 5 design prinsippene (balanse, harmoni, rytme, fokus punkt og proposjoner) med temaet form i tankene. Oppgaven gikk ut på å designe et rom og lage en modell av rommet som vi til slutt skulle sette på en plansje sammen med et par bilder og materialer. Jeg har aldri lagd en modell før, så det var både litt utfordrende og spennende. Men jeg hadde aldri trodd jeg skulle bruke så mye penger på den.

Når man går på en privatskole og betaler nærmere 50 000 i semesteret er det litt av et sjokk hvor mye penger vi i tillegg må bruke på skolen. Det stemmer, vi får nærmest ingen ting av skolen. Alt fra bøker, tegnesaker, tegneblokker, dyre dataprogrammer, materialer og annet utstyr må vi betale selv. Jeg tok en titt i nettbanken og regnet ut at i tillegg til semesteravgiften har jeg hittil i år brukt over 10 000 kr på skolerelaterte produkter. det er 10 000 kr på under 2 måneder det! Heldigvis var de sjenerøse nok til å gi oss Archicad gratis, som vi får bruke så lenge vi går på skolen…

Men forstå meg rett. Jeg er veldig glad i den skolen jeg går på, høyskolen kristiania. Jeg syns det er en veldig god skole. En skole jeg får mye ut av nesten hver eneste dag. Men når det er sakt forventer man at alt er fulgt til punkt og prikke når man betaler såpass mye for å gå på denne skolen. Man forventer at lærerne møter opp og ikke minst er gode lærere, man forventer at faget er relevant og man forventer gode tilbakemeldinger så man faktisk lærer noe. Om da ikke alt er fulgt til punkt og prikke, har jeg som elev rett til å klage. Og tro meg, det kommer jeg til å gjøre om det så måtte komme til det.

Når det er sakt kan jeg jo vise dere hva noe av disse pengene endte opp med å gå til i oppgaven min.

full_1355340290-hotel-atton

Jeg fikk inspirasjon fra mønsteret i lobbyen på Hotell Atton Vitacura i San Diego og hadde lyst til å bruke denne idéen inn i designet mitt. Men jeg ville ikke at mønsteret bare skulle være en dekorasjon, jeg ville at det også kunne være en funksjon. Ut i fra denne tankegangen kom jeg fram til at speil ville være både en dekotative, men også funksjonell løsning. Videre kom jeg fram til at et bad ville være det mest opplagte rommet å bruke idéen min i.

untitled-4520-copy

Videre måtte jeg  finne ut hvilket Design Prinsipp jeg ville bruke og kom fram til at rytme var det beste valget for å uttrykke idéen min. Jeg ville ha en enkel, men funksjonell planløsning i rommet slik at ikke planløsningen skulle trekke oppmerksomheten fra mønsteret i speilet. Jeg ville ha enkle og stramme linjer for å skape balanse mellom det rotete mønsteret i speilet og de stramme linjene som man for eksempel kan se i dusjglasset, skapene og benkeplaten. For å gjennomføre design prinsippet jeg hadde valgt bestemte jeg meg for å gravere mønsteret inn i dørfrontene på skapene. Og for å ta det hakket lenger ville jeg at flisene i gulvet skulle reflektere mønsteret i taket.

img_4522

Da jeg bestemte meg for fargene og materialene gikk jeg ut i fra min egen stil og det jeg selv liker, samtidig som jeg måtte tenke på hvilke flater speilene ville reflektere. Siden speilet går opp i taket bestemte jeg meg for å bruke svarte marmor fliser i gulvet som gjør rommet mer interessant, men som også gir en følelse av eksklusivitet. Sammen med gulvet ville jeg ha en hvit marmor benkeplate og dørfrontene i mattlakert eik. De resterende veggene valgte jeg å male i en nøytral hvit-farge, både for å ikke ta oppmerksomheten til mønsteret i speiler, men også for å unngå et rotete utseende.

img_4530

Sånn ser det ut inni modellen:

img_4544

Hva syns dere? Syns dere det var verdt pengene?

2 Responses

  1. Hei
    | Svar

    Hei. Jeg liker Tale :)

  2. Stig Ulfsby
    | Svar

    Kjempeflott! Det ser jo ut som du lærer noe da.

Leave a Reply